Welkom bij Stichting Ecolabeur
Waardige arbeid aan dier, plant en mens.

Cursus W.O.R.D. project management methodologie

Waardig Ontwikkelen Realiseert Duurzaamheid.

De kennis en vaardigheden uit de sociale driegeleding dragen al meer dan 20 jaar bij aan succesvolle projecten in complexe situaties. Loopt een project stroef en dreigt de doelstelling niet gehaald te worden? Zo'n kans om te leren en succes te bereiken kan slim benut worden!

Meerdere achtergronden worden in deze cursus samengebracht met als doel om de menselijke waardigheid in te zetten, daar waar de hoogste kwaliteit nodig is. Het gaat onder andere om de volgende achtergronden:
De juiste prijs

"De juiste prijs" is een serie workshops met interessante oefeningen in zowel circulair- als critisch denken. Op basis van onderstaand schema wordt een rekenmodel op een willekeurige voorbeeldsituatie toegepast. Zo worden de sociale aspecten die bij deze vraag horen verkend en de vaardigheden geoefend. De vormgeving van presentatie materialen is nog in ontwikkeling.
KPI's en succesfactoren

Discipline in waarheid en ons credo zijn een voortdurende oefening. Dat is menselijk. Om bewustzijn te ontwikkelen gebruiken wij scorekaarten, zodat er zelfreflectie mogelijk is op organisatie niveau. De dagelijkse hectiek kan nooit het excuus zijn om de regie te verliezen, omdat regie en waardigheid het doel van de dagelijkse activiteiten is. Uiteraard moet discipline geen keurslijf worden die de levendigheid uit een organisatie wegneemt.

Niet meten is geen optie. Onze zintuigen richten zich op wat wij willen zien, en onze kennisontwikkeling is gebaseerd op wat we waarnemen. Zonder een stap terug leidt tunnelvisie tot een negatieve spiraal waar regie verloren gaat. Het is beter te meten zonder credo, dan een credo te hebben zonder meting. Fantaseren over positiviteit terwijl de regie verloren is, is geen positiviteit maar misleiding. Dat klinkt voor de hand liggend maar dat kost geld, tijd en energie. 

Onze interne administratie is gericht op het meten van onze eigen performance, en dient als voorbeeld hoe het credo beheerd wordt in de activiteiten de wij doen. U kunt zich abonneren op onze kwartaal verslagen via het contactformulier, kies dan "algemene info". Wij kunnen in overleg workshops opzetten om u meer inzicht in dit proces te geven, zodat uw organisatie de waarde hiervan kan benutten. Hopelijk begrijpt u dat onze getallen nog klein zijn, maar wel accuraat genoeg om als voorbeeld te dienen. We starten onze missie ook met eenvoudige tools zolang dat nog kan. Hoe groter de organisatie, hoe belangrijker het wordt om betrouwbare tools in te zetten.


Zelfhealing op kantoor

Kritisch denken gaat goed samen met het loslaten van spanning in het lichaam. Het is slim om eerst kennis te maken met beide vaardigheden. 

  1. Critisch denken: voor non-profit organisaties en zakelijk.
  2. Qigong (Taiji wu xigong);

Daarna kan op basis van de ervaringen besloten worden om deze samen te introduceren in een bedrijfscultuur. Welke trends op deze manier doorbroken kunnen worden zullen we hier weergeven zodra het voldoende is onderzocht.


Analyse Data Integriteit en critisch denken (non-profit)

Het invoeren van regelmatige verbeteringen kan een moeilijk investeringsvraagstuk zijn. Omdat de dagelijkse ervaring van medewerkers en klanten direct te maken heeft met waardige arbeid en een transitie naar duurzaamheid, kunnen bedrijven op non-profit basis een opstap maken. Zodra de commerciële winst hiervan duidelijk is kan de overstap gemaakt worden naar onze commerciële partner. Hiermee wordt voorkomen dat deze verbeteringen alleen voor grote winstgevende organisaties beschikbaar zijn, terwijl sociale initiatieven juist belangrijk zijn binnen het MKB.

A.u.b. aanvragen via: Contact.

 
E-mailen
LinkedIn